Coronaviruset, eller Ko-Vid 19 som det är känt i folkmun, har i skrivande stund orsakat flera dödsfall. I Kina var det någon som dog ofrivilligt på grund av det förödande viruset. Men nu har viruset funnit sin väg till andra länder, bland annat vårt runda land - Sverige. Smittverket beräknar att ca. 0-10,000,000 har redan blivit smittade eller kommer bli smittade av det fruktade coronaviruset.

Som svar på denna katastrof har regeringen beslutat att bland annat förbjuda människor i grupp, något som Krass Brolin, statssekreterare för Gruppentusiasternas Församling (KRT) står kritisk till. I en intervju med Newsner.se förklarar han att Församlingen kommer göra allt i sin makt för att få förbudet upphävt:
krassbrolin

Ingen borde vara ensam under en sån här kris. Det är viktigt att vi alla står tillsammans och stöttar varandra. Det här är precis som under terrorhot - det är viktigt att fortsätta leva som vanligt. Vi vill inte skicka signaler att vi är rädda eller att vi ska ändra våra levnadsvanor. Vi fortsätter gå på konserter, nattklubbar och gym. Folk dör ju ändå.

-Krass Brolin, Ombudsman

Någon annan som är kritisk till Carolaviruset är Stefan Löven, Sveriges Chef. I en presskonferens tidigt igår middag valde han att kommentera. Utöver folkförbud ska nu regeringen, enligt en åtgärdsplan börja ställa in särskilda events och händelser som kan vara farliga för allmänheten. Bland dessa finns många viktiga svenska Högtider. Exempelvis kommer påsken i år att ställas in, eller i värsta fall skjutas upp, om Cannoli inte kan utrotas.
löfven

Det är naturligtvis tragiskt att behöva ställa in påsken. Jag vet att många sett fram mot denna högtid, men i nuläget ser vi inget annat alternativ än att skjuta på detta. Ser vi ingen förbättring av läget kommer vi möjligtvis behöva ställa in fler högtider. Vi talar alltså om en total nedstängning av Midsommar, Julafton och Kanelbullens dag. Jag och Gud ber tillsammans i dessa prövande tider och hoppas jag klarar mig bra. Hälsningar Stefan

-Stefan Löven, PRO-konsult

Det Stefan Loreen nu menar är alltså att våra käraste högtider kan komma att ställas in. Skolor och Människor är redan förbjudna, och högtider är därför nästa logiska steg i kedjan. Vi bedjar till befolkningen att försöka Bunkra upp med viktiga varor som Coca-Cola Zero, NOCCO Exotisk Palm och färska makaroner. Man vet aldrig när man blir hungrig igen. Vill ni fira högtiderna trots förbudet kommer vi senare i år publicera en artikel som handlar om något. Håll alltså utkik.
Det största rådet vi som experter kan ge till allämnheten är att fortsätta skratta och krama om varandra. ett gott skratt förlänger livet som nån sa . Ha en god kväll och var försiktiga där ute och som alltid -
Ha en fortsatt kväll
// Folkhälsomyndigheten på skrattat.se