Hej alla läsare! Senaste dagarna har politikerna suttit i ett stort möte med grundaren till de sociala medierna på våra telefoner. Mötet handlade om regleringar för användningen av sociala medier i mobila enheter. Anledningen till dessa diskussioner, som hållits kontinuerligt i 3 veckor, är att allt fler olyckor inträffar till följd av den konstanta användningen av sociala medier i trafiken. Många experter är nu överens om att detta stämmer och att något måste göras - snarast möjligt. Riksdagen har suttit de senaste dagarna med diskussioner om hur problemet kan lösas, och de har nu kommit fram till ett beslut som förväntas eliminera problematiken.

Beslutet bygger på vetenskapliga belägg och kroniska jämförelser mellan individers telefonanvändning, vilket för gemene man innebär att telefonanvändningen i trafiken kommer att försvinna helt - varesig du vill det eller inte. Speciellt förare av bilar som har sattelit- och internetuppkoppling kommer att drabbas av förbudet. Detta beror på att förbudet bygger på begränsning av internetflödet vilket innebär att nedladdningen av data stoppas.

Tyvärr innebär det att människors internetuppkoopplade enheter blir helt meningslösa i trafiken och på andra ställen. Däremot visar våra experter att detta förbud går att kringgå. De menar att man kan skaffa sitt egna internet genom 2 enkla steg. Det första steget innebär att du skapar din egna server hemma. Det andra och sista steget är att du måste skaffa en internetsticka som du kopplar till dina egna servrar. Med dessa steg får du obegränsat internet både i telefon och bil. Vi vet dock fortfarande inte hur man helt kan förbise dessa regler och vad reglerna faktiskt innebär kan bara spekuleras om. Vi återkommer till er senare. Tack och ha kvällar.