I den lilla staden Ångered är majoriteten förbluffade, somliga även arga. Det senaste mysteriet har efter tre veckors undersökningar och farligheter blivit löst. En man, även känd som Prenton Lagfärd, hittades försvunnen av sin familj i deras hem.

Prentons familj
Prenton Lagfärd, 2:a från höger, med sin familj. Resten av familjen är retuscherad för anonymitetens skull.

Fredagen den 14:e åt familjen Lagfärd middag i sitt vardagsrum, pytt i panna med ägg. På TV visades som vanligt Apornas planet, Prentons favoritfilm. Några minuter innan den mest intensiva scenen i filmen där aporna tar över frihetsgudinnan ryckte Preston till. Trött, förklarade han för sin kära familj, och lämnade hastigt rummet. Frun Malotta tyckte det verkade lite underligt, då hans make aldrig missat just den scenen tidigare. Hon slutade tänka på det då filmen trappade upp och döttrarna Petra och Svunk välte omkull i förväntan.

  Apornas Planet, en av de bästa filmerna någonsin*
Apornas Planet, en av de bästa filmerna någonsin*

Filmen tog slut, regnet smattrade mot fönstren. Utomhus var det becksvart, och Preston var spårlöst försvunnen. Malonna fick direkt kalla kårar, hon kände att något var fel, och ringde direkt polisen och de lokala nyhetsbyråerna. Det är där Skrattat kommer in i bilden. Vi håller inte bara på med skratt, vi hjälper också befolkningen när människor försvinner, så vi åkte expresståg till dem på momangen.

Efter en rapp frågestund med den nu sörjande familjen, och med lite hjälp av vår moderna tekniologi LaughOS kunde vi spåra Prentons läge - han hade blivit kidnappad av Ångereds djurpark. Vi kom fram till slutsatsen eftersom hela Lagfärds familj var iklädd i orangotangkläder på fredagar, i vilka vi mötte dem anlände till deras hem. Och hjulspåren från deras uppfart ledde hela vägen till djurparken.

Bevismaterial från polisen visar den kusliga likheten mellan riktiga apor från djurparken och familjen Lagfärd.
Bevismaterial från polisen visar den kusliga likheten mellan riktiga apor från djurparken och familjen Lagfärd.

Vi tog skrattats polisbuss till djurparken, och där såg vi Preston, klättrandes och dansandes i träden med de andra orangutangerna. Vi var tvungna att skjuta honom med bedövningspistoler för att få ner honom.

Några timmar och koppar kaffe senare hade Preston lugnat ner sig.

Jag trodde jag kommit till himlen ett tag, det var som att leva i filmen, du vet, apornas planet.

Ett vemodigt slut, kanske du tycker. Drömmar uppfyllda, för att direkt bli krossade? Då har du fel. Tack vare Skrattats kontakter på jättehemliga ställen kunde vi låta hela Lagfärds familj jobba som apvänner på lördagar, direkt efter deras filmfredagar. Gå och häpnas detta otroliga fenomen på Ångereds djurpark, skriv in koden SKRATTA-2018-HOPP för att få 30 kronor rabatt.

Hoppas denna berättelse bringade Er hopp i dessa juletider, vi måste inte alltid skratta utan ibland måste vi känna den inre glädjen i våra hjärtan. Ha en bra jul och god jul skratta också MVH