Hej alla glada skrattare och God Jul! Idag har vi tyvärr aningen tråkigare nyheter med oss till er.
Vi alla vet känslan av att vänta ivrigt på att klockan ska slå 15.00 så att vi kan sätta oss ned tillsammans med familj, vänner och andra personer och tillsammans titta på vår kära Kalle Anka som önskar oss en God Jul. I det korta programmet får vi se tillbaka på vår tradition här i sverige och förunna oss i de svenska mästerverken, men vi får även stifta nya bekantskaper med lite dagens populäraste nyheter.

Allt det som vi alla älskar med julen, det som säkerställer att traditionen hålls vid liv och som vi tillsammans med människor livnär oss på; allt det kommer försvinna. Tyvärr måste vi meddela att SVT, på grund av en formalitet, har förlorat rättigheterna till Kalle Anka, och detta beslut kommer träda i kraft redan till nästa års julfirande. Det handlade om att en av SVTs klokaste insändare kritiserade kanalverket på grund av att de bröt mot de nya GDPR-lagarna och läckte identiteter på många av sveriges tittare. Eftersom ordet färdas snabbare än ljudet fick Kalle Ankas ägare nys om detta redan dagen efter. Man påbörjade en överläggning om att bestraffa SVT för denna världsomvvälvande skandalen och man kom fram till beslutet att Disney skulle dra in SVTs rättiheter för Kalle Anka på Julafton.

Embedded content: https://c1.staticflickr.com/5/4093/4919681412_d97ab623a9_b.jpg - Här ser vi den exklusiva intervjun med SVTs huvudman Eriq Grodin, huvudman för SVT.

Många av er tänker nu “men vi tittade ju på Kalle Anka för några timmar sen”. Ja det stämmer. Beslutet kom in till SVT idag kl 17 svensk tid, vilket betyder att Disney i USA kom fram till beslutet innan klockan slog 18.00 i Stockholm. Det betyder att SVT i teorin bröt mot de strikta riktlinjerna som råder i dessa situationer. SVT kommer förmodligen bestraffas ytterligare men konsekvenserna för deras storhandling är okända för andra orsaker.

Vi kan tyvärr inte ge er mer information i stundande ögonblick eftersom det är oklart vad exakt SVT bestraffas för. Vi vet inte hur det stora TV-bolaget kommer bestraffas och inte heller hur det kommer påverka Kalle Ankas julprogram 2019, men vi vet säkert att det kommer komma mer information till er inom närmaste tiden.

Skickat från min Phone-Brain